Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, a comentat declarația președintelui ales al R. Moldova, Maia Sandu, cu privire la necesitatea retragerii GOTR-ului din Transnistria și reformatarea misiunii de pacificare în una civilă sub egida OSCE. Peskov a declarat că a existat un „dialog mult mai constructiv” cu fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, transmite Interfax

Potrivit acestuia, Kremlinul se așteaptă că și noua conducere a R. Moldova va avea o mare necesitate „de o abordare mai echilibrată în contextul relațiilor bilaterale”.

„Ne așteptăm ca acest constructivism să continue, să existe o anumită continuitate în acest sens și vom lua în considerare toate posibilele consecințe negative ale oricăror acțiuni grăbite", a adăugat el.

Amintim că Sandu a subliniat că Rusia trebuie să retragă GOTR-ul din R. Moldova, dar și munițiile de la Cobasna.

„Atunci când vorbim de prezența militară rusă pe teritoriul R. Moldova, trebuie să spunem că există două părți. Prima este Grupul Operativ al forțelor armate (GOTR) și în privința acestor trupe nu există și nu a existat acordul părții R. Moldova în raport cu prezența acestui Grup Operativ și poziția statului moldovenesc este că aceste trupe trebuie să se retragă și că munițiile pe care partea rusă spune că aceste trupe le păzesc trebuie retrase de pe teritoriul R. Moldova. Aceasta este poziția statului R. Moldova”, a menționat Sandu.