Grupul de lucru sectorial pentru dezvoltarea transportului auto şi infrastructurii drumurilor s-a întrunit astăzi în ședință, în format online, cu sprijinul Misiunii OSCE în Moldova. În cadrul ședinței au fost puse în discuție o serie de subiecte legate de facilitarea circulației transportului. S-a convenit asupra reluării activității Punctelor de înmatriculare a autoturismelor din regiunea transnistreană cu sediul la Tiraspol și Râbnița începând cu 1 octombrie 2020, cu respectarea normelor sanitar-epidemiologice. Totodată, s-a discutat despre efectuarea unei vizite de documentare comune, săptămâna viitoare, pentru a documenta activitatea celor două Puncte.

La inițiativa Chișinăului, Tiraspolul și-a exprimat disponibilitatea de a extinde mecanismul de înmatriculare a autoturismelor din regiunea transnistreană cu numere neutre și asupra remorcilor, în conformitate cu Legea nr.170 din 2018 cu privire la înmatricularea unor mijloace de transport și modificarea unor acte legislative.

Totodată, Chișinăul a reiterat necesitatea anulării așa-numitelor taxe, ilegale și discriminatorii, de vinietă pentru autoturismele cu numere de înmatriculare ale Republicii Moldova ce intră în regiunea transnistreană.