Pretinsele forțe armate ale regiunii separatiste Transnistria au organizat exerciții tactice cu participarea puștilor motorizate, a tancurilor, artileriei și sistemelor antiaeriene, transmite presa din stânga Nistrului. Exercițiile s-au desfășurat în condiții apropiate de luptă și au avut drept scop consolidarea capacității de interacțiune și coerență în luptă a subunităților.

„În timpul exercițiului, a fost creată următoarea situație tactică: în prima etapă, unitățile noastre înaintau în marș. La o întâlnire cu un inamic condiționat, avanpostul de marș a intrat în bătălie, a efectuat o manevră și a distrus inamicul care opera în direcția noastră. Odată cu introducerea principalelor forțe de luptă, ne-am sporit eforturile și am lovit inamicul, urmărindu-l până la distrugerea completă. Subunitățile de puști motorizate, în cooperare cu subunitățile tancurilor, au efectuat manevre de urmărie. Artileria a distrus țintele blindate, tanchiștii au distrus țintele vii ale inamicului și vehiculele blindate, pușcașii motorizați au luptat împotriva infanteriei inamicului ", a explicat Ruslan Paulesko, pretinsul ministru adjunct al apărării.

Echipajele au trebuit să efectueze un anumit număr de misiuni de luptă, demonstrând în același timp abilitatea de a combina tragerea precisă și manevrabilitatea, lovind ținte la diferite distanțe. Artileriștii au lovit coloanele inamicului la o rază de acțiune de 4-6 km; unitățile de tancuri au intrat în luptă, lovind ținte ce se aflau la o distanță de 3-4 km.

Scopul acestor exerciții a fost de a îmbunătăți abilitățile practice ale comandanților de unități în organizarea acțiunilor speciale, gestionarea personalului în timpul misiunilor de antrenament și luptă, precum și organizarea interacțiunii și a răspunsului operativ al subunităților într-un mediu complex, care se schimbă rapid.