Printre problemele discutate în cadrul întrevederii președintelui moldovean, Igor Dodon, și liderului separatist, Vadim Krasnoselski, au fost abordate mai multe subiecte, printre care cele ale telecomunicațiilor, bancare (convertirea de valute, deschiderea conturilor, reluarea funcționării cardurilor Mastercard și Visa pe teritoriul transnistrean), dosarele penale, linia de troleibuz Varnița-Bender.

Krasnoselski a vorbit în fața lui Igor Dodon despre Transnistria ca despre un stat aparte. „Oamenii așteaptă ca aceste decizii să fie luate și implementarea lor în cadrele legislative ale statelor noastre, să permită oamenilor să trăiască mai bine și să mai ușor să rezolve problemele”, a declarat liderul separatist.

Krasnoselski a mai declarat că numărul posturilor instalate ilegal în Zona de Securitate s-a redus cu încă 5, fiind acum în număr de 11.

Dodon a aspus că i atenție deosebită a fost acordată subiectului privind pregătirile către procesul educațional din 1 septembrie, circulația elevilor și a profesorilor, precum și alte aspecte de acest gen. „Am ajuns la unele înțelegeri concrete privind promovarea tematicii telecomunicațiilor, cauzelor penale și problemelor bancare. Am susținut inițiativa partenerilor internaționali cu privire la deschiderea cât mai rapidă a unei linii de troleibuz Bender–Varnița, acesta fiind un nou proiect pentru susținerea liberei circulații și a consolidării încrederii”, a declarat Igor Dodon.

Totodată, președintele moldovean a declarat că cei doi au reiterat importanța operațiunii de pacificare de pe Nistru drept garant al păcii. „Am acceptat să întreprindem pași comuni pentru a nu admite agravarea situației în Zona de Securitate, care ar submina pacea și stabilitatea pe întreg teritoriul Republicii Moldova”, a punctat Dodon.