Mai multe persoane din regiunea transnistreană au blocat podul ce leagă orașele Râbnița și Rezina protestând astfel față de interdicția de a merge pe malul drept al Nistrului la muncă. În esență, persoanele din stânga Nistrului cer dreptul la libera circulație și de a munci. Pentru aceste deziderate pledează și autoritățile constituționale de la Chișinău.

Consiliul de situații excepționale din regiunea separatistă a interzis acestor muncitori să se deplaseze la locurile de muncă de pe malul drept al Nistrului cu pretextul că ei prezintă pericol epidemiologic.

Pe teritoriul controlat de autoritățile constituționale sunt deschise fabricile și întreprinderile, mulți cetățeni din stânga Nistrului aleg să lucreze în dreapta Nistrului.

Problema liberei circulații este cel mai frecvent subiect abordat în la ședințele Comisiei Unificate de Control și la nivelul Biroului de Reintegrare. Separatiștii au intensificat controlul în Zona de Securitate instalând posturi suplimentare de „grăniceri” cu pretextul luptei cu pandemia.