Autoritățile separatiste de la Tiraspol au elaborat o „lege” care le va oferi dreptul de a interzice rezidenților din regiunea transnistreană să părăsească „republica”, iar persoanelor care nu au așa-zisa cetățenie transnistreană să intre în „republică”.

Separatiștii își arogă dreptul de a închide „granițele” atunci când vor considera de cuviință. Această inițiativă vine în contextul pandemiei COVID-19 și ar avea drept scop „apărarea securității naționale, a ordinii publice, sănătății populației, a drepturilor și libertăților oamenilor”

„Urmând interesul securității de stat, a ordinii publice, a moralității, sănătății populației, președintele Transnistriei poate introduce limitări temporare ce vizează intrarea pe teritoriul Transnistriei a persoanelor străine și a celor care nu au cetățenie, dar și particularitățile tranzitării Transnistriei pentru străini și persoane fără cetățenie pe perioada limitării temporare”, se menționează în „proiect”.

Fostul vicepremier pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea, consideră că regimul de la Tiraspol pregătește teren pentru obstrucționarea totală a liberei circulații în țara noastră.

Instrumentul de izolare a populației va rămâne și după pandemie.

„Krasnoselski a prins la curaj și a decis să dea o notă pretins legală planului său. Astfel dânsul a înaintat o ințiativă prin care își atribuie dreptul de a limita circulația în zonă nu doar în timpul „stării de urgență”.

Pe scurt ce face Sheriff:

1. Starea de urgență nu vor putea să o prelungească la nesfârșit, că nu se leagă cu succesele remarcabile în combaterea pandemiei raportate de administrația regiunii. în câteva săptămâni va trebui să iasă din pandemie, păstrând oamenii în carantină.

2. În noiembrie locuitorii regiunii vor trebui să își aleagă deputații, numele cărora deja este cunoscut. Iată atunci regiunea va putea fi închisă ermetic pentru ca ”intrușii” să nu strice planurile Sheriffului. Într-o asemenea situație e chiar mai simplu să-și asigure prezența la urne”, a scris Flenchea pe Facebook.