Președintele moldovean Igor Dodon și liderul separatist Vadim Krasnoselski au avut astăzi o discuție telefonică în cadrul căreia au vorbit despre reluarea circulației în Zona de Securitate fără necesitatea de a folosi doar bacul plutitor de la Molovata.

Igor Dodon spune că cei doi au analizat situația creată în Zona de Securitate, în raioanele adiacente râului Nistru, mai cu seamă a celei din satele raionului Dubăsari – Cocieri, Vasilievca, Molovata Nouă, Roghi, satul Copanca din Căușeni ș.a. Localnicii siunt nevoiți să ajungă pe malul drept al Nistrului doar cu ajutorul bacului plutitor. „Această stare a lucrurilor este consecința unui șir de măsuri întreprinse de structurile transnistrene în lupta cu virusul COVID-19, ceea ce a generat probleme grave pentru locuitorii satelor respective”, scrie Igor Dodon.

Președintele moldovean spune că cei doi au fost unanimi iprivind necesitatea luării, în mod reciproc, a unor măsuri care ar simplifica deplasarea locuitorilor între cele două maluri ale Nistrului.

„Am reiterat faptul că Chișinăul va depune eforturi pentru a nu admite ca măsurile sau acțiunile întreprinse să afecteze drepturile locuitorilor din regiunea transnistreană. Împreună cu domnul Krasnoselski am convenit asupra oportunității de a efectua acțiuni necesare pentru protecția oamenilor contra infectării cu coronavirus”, a concluzionat Igor Dodon.