Delegația moldovenească în Comisia Unificată de Control a înaintat un demers celorlalți copreședinți ai delegațiilor Federației Ruse și Transnistriei, precum și Misiunii OSCE în Republica Moldova cu privire la noile măsuri adoptate pentru localitatea Talmaza, aflată în Zona de Securitate.

Amintim că, potrivit deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale din 8 aprilie curent, în localitatea Talmaza, rn. Ștefan Vodă a fost instituit regimul de carantină începând cu 09 aprilie curent, ora 08.00. Hotărârea a fost luată având în vedere că în localitatea cu aproape 7 mii de locuitori au fost confirmate mai multe cazuri de COVID-19.

Măsurile de carantină aplicate în localitatea Talmaza sunt prevăzute potrivit instrucțiunilor stabilite prin Hotărârea nr. 6 a CSE din 26 martie 2020 și vor fi asigurate de o echipă de cel mult 10 persoane ale autorităților de aplicare ale legii și militari, care nu vor fi dotați cu armament și vor asigura ordinea publică și regimul de carantină.

În data de 8 aprilie curent, noile măsuri aplicate în localitatea Talmaza din Zona de Securitate au fost coordonate între copreședinții CUC.

S-a stabilit că după ridicarea regimului de carantină, personalul care asigură măsurile de carantină va fi retras din Zona de securitate.