Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, a purtat astăzi o discuție cu reprezentantul special al președinției în exercițiu al OSCE, Thomas Mayr-Harting și cu șeful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch, urmare a scrisorii transmise luni cu solicitarea de a se implica în asigurarea accesul nestingherit al medicilor în toate localitățile din Zona de securitate, în contextul pandemiei noului coronavirus COVID-19.

Părțile au discutat situația actuală în Zona de securitate, în special ce ține de circulația medicilor, situația personalului din școlile cu predare în limba română din stânga Nistrului, dar și instalarea posturilor de control de către partea transnistreană pe platoul Cocieri.

Reprezentanții OSCE au adus la cunoștință răspunsul organizației în care este reflectată și necesitatea de a consulta poziția Organizației Mondiale a Sănătății în măsurile de limitare a pandemiei și identificarea altor situații în termen cât mai scurt. Totodată, aceștia au menționat că vor purta discuții cu Tiraspolul pe acest subiect. S-a convenit, în regim de lucru, să continue schimbul de informații și date pe subiectele monitorizate.