Pandemia de coronavirus va trece, iar drumurile din Dubăsari blocate de administrația separatistă de la Tiraspol sub pretextul „stării de urgență” vor rămâne. Declarația aparține fostului vicepremier pentru Reintegrare în Guvernul Chicu, Alexandru Flenchea.

Fostul vicepremier menționează că autoritățile de la Chișinău trebuie să ceară ridicarea tuturor barierelor în circulație, impuse de regimul.

„Atâta timp căt se merge pe opțiunea negocierii cu Tiraspol a „excepțiilor” pentru unele categorii și grupuri de cetațeni, nu pe cea a ridicării tuturor restricțiilor de circulație în Zona de Securitate, se pare că nu există înțelegere că pandemia va trece, iar restricțiile într-o forma sau alta, vor rămâne”, scrie Flenchea pe pagina sa de Facebook.

Acesta mai afirmă că acum ca niciodata, actualul vicepremier, Crisitna Lesnic, are nevoie de sprijinul politic al conducerii Guvernului și a țării „ca să poată avea o discuție sinceră și directă cu portavocile decidenților de la Tiraspol și să le prezinte opțiunile. Și pret de căteva zile situația s-ar rezolva”.

„Deocamdata, atâta timp cât se insistă că situația e dificilă, dar e sub control, nu văd acest sprijin”, declară Flenchea.

ssssssssssssssAmintim că odată cu instituirea stării de urgență în stânga Nistrului la data de 17 martie 2020, în localitățile Cocieri și Corjova din raionul Dubăsari au fost blocate o mare parte a drumurilor ce fac legătură între satele comunelor Cocieri și Corjova. Pe drumurile principale, aceste blocaje sunt constituite din reprezentanți ai „serviciului de grăniceri”, care circulă liber și monitorizează. Iar pe drumurile adiacente, blocajele sunt formate din blocuri de beton, grămezi de pământ sau alte impedimente create artificial pentru a nu admite circulația.

sssssssssssssssssVicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic a intevenit prompt solicitându-i reprezentantului politic de la Tiraspol, Vitali Ignatiev, să scoată posturile ilegale de pe lângă cele două sate.