Pretinsul ministru de externe de la Tiraspol, Vitali Ignatiev, a avut o întâlnire cu șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch, căruia i s-a plâns pe presupusă atitudine neconstructivă a Chișinăului în procesul de negocieri. Ignatiev a atras atenția celor de la OSCE cu privire anumite amenințări care ar fi fost formulate de Chișinău cu privire la Zona de Securitate și a preîntâmpinat partea moldovenească cu privire la „niște pași imprudenți și nepotriviți care ar conduce la escaladarea tensiunilor”.

Ignatiev a vorbit despre agravarea situației în pretinsa problemă bancară care ar însemna presiuni mari asupra întreprinderilor transnistrene. Ministrul impostor a îndemnat organismele internaționale să se implice în conservarea mecanismelor de negociere și nepermiterea degradării situației.

În aceeași ordine de idei, pretinsul ministru a vorbit despre o pretins refuz al Chișinăului de a îndeplini niște angajamente care le-ar fi luat anterior. Ignatiev a subliniat dorința Tiraspolului de a-și dezvolta singur rețelele de comunicații astfel ca acestea să nu poate fi supuse riscului de a fi atacate din exterior.

Ignatiev a mai criticat și abordarea Chișinăului în ceea ce privește chestiunea transportului auto și subliniat că Transnistria ar căuta o cât mai rapidă rezolvare a pretinsei probleme, astfel ca autoturismele din regiune să poată circula peste hotare.

Ignatiev a atras atenția celor de la OSCE cu privire anumite amenințări care ar fi fost formulate de Chișinău cu privire la Zona de Securitate și a preîntâmpinat partea moldovenească cu privire la „niște pași imprudenți și nepotriviți care ar conduce la escaladarea tensiunilor”.