Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, i-a sugerat președintelui Dodon să-și aducă aminte de promisiunile făcute față de Rusia și pe care nu le-a îndeplinit. Este vorba despre limba rusă, canalele TV rusești și școlile de limbă rusă.

„L-aș sfătui pe Igor Dodon să se gândească la promisiunile făcute față de Federația Rusă. Este vorba despre restabilirea statutului de limbă de comunicare interetnică pentru limba rusă, statut lichidat în anul 2018. Este vorba despre întoarcerea canalelor TV rusești de știri. Este vorba despre reabilitarea școlilor de limbă rusă care au fost practic toate închise la ziua de azi”, a spus Vadim Krasnoselski.

Îndemnul vine în contextul în care Krasnoselski se arată foarte nemulțumit de modul în care evoluează procesul de negocieri. „Declar în mod oficial că nu a fost soluționată nicio problemă. Nu a fost soluționată problema telecomunicațiilor, nu a fost soluționată problema bancară, nu au fost soluționate problemele conturilor bancare pentru persoanele juridice. Nu există niciun progres. Există doar degradare și regres”, a spus Krasnoselski.