Poliția de Frontieră îl contrazice pe vicepremierul pentru Reintegrare Alexandru Flenchea, care a anunțat astăzi că „măsura” aplicată din 10 ianuarie curent care interzice mașinilor cu numere transnistrene să iasă din Republica Moldova este una „temporară, de test”. Potrivit ofițerului de presă al Poliției de Frontieră, Ana Marchitan, Legea este aplicată și nu cunoaște nimic despre faptul că ar fi „temporară”.

„Legea e din aprilie 2018, dar s-a făcut o excepție temporară care a luat sfârșit și acum ea pur și simplu este aplicată, atâta tot”, a afirmat Ana Marchitan pentru DESCHIDE.MD.

Ana Marchitan a precizat că la momentul de față legea funcționează și că din câte cunoaște nu urmează nicio modificare ori suspendare a ei.

Solicitat de DESCHIDE.MD pentru a oferi o explicație Alexandru Flenchea nu a răspuns la telefon. 

La întâlnirea recentă a lui Alexandru Flenchea cu așa-zisul ministru de interne de la Tirsapol, Vitalie Ignatiev, oficialul moldovean ar fi declarat pentru presa transnistreană că această măsură este aplicată în baza unei înțelegeri bilaterale cu Ucraina.

Despre aplicarea acestei legi din data de 10 ianuarie curent, Poliția de Frontieră a anunțat într-un comunicat de presă, fără a menționa că acesta este „temporară, de test”.

Astăzi, după ce Tiraspolul a anunțat că drept răspuns la această măsură „neprietenoasă” va interzice tranzitarea regiunii separatiste de mașinile cu numere MD și spiritele s-au încins, Flenchea a anunțat că aceasta este „o măsură temporară, de test”.

Peste o oră și Igor Dodon ar fi declarat într-o convorbire telefonică cu liderul grupării separatiste de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, că pentru soluționarea acestui blocaj Chișinăul va renunța la această măsură chiar de săptămâna viitoare, iar Tiraspolul îi va urma exemplul.