Igor Dodon, aflat într-o vizită la Moscova, anunță că a discutat cu liderul grupării separatiste de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski despre „înrăutățirea situației legate de circulația transportului și eventualele dificultăți pentru cetățeni”.

„Am stabilit ca instituțiile responsabile să identifice de urgență soluții pentru evitarea unei situații de criză”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Totodată, potrivit unui comunicat al așa-zisei președinții de la Tiraspol, Igor Dodon i-ar fi promis lui Krasnoselski că partea moldovenească este gata să anuleze măsura de interzicere a mașinilor cu numere transnistrene să părăsească hotarele Republicii Moldova.

Președintele a dat asigurări că „toate subiectele și situațiile dificile vor fi soluționate”.

Totodată, vicepremierul pentru Reintegrare, Alexanru Flenchea, lasă să se întrevadă, într-o declarație pe pagina sa de Facebook, că Chișinăul face un pas în spate în criza automobilistică cu Tiraspolul. Acesta menționează că măsura aplicată de Chișinău este una „temporară”.

„Rog susținătorii și criticii, în egală măsură, să nu uitați că este o măsură temporară, de test. Aceasta ne va permite sa vedem câți șoferi care călătoresc peste hotarele țării încă nu beneficiază de oportunitatea plăcuțelor neutre și cu cine urmează să lucrăm. Facem analize, ajustăm resursele pentru ca toți deținătorii de autoturisme să intre în legalitate și să se bucure de libertatea de circulație”, a scris Flenchea pe pagina sa de Facebook.

ssssssssssssssssAmintim că în data de 10 ianuarie curent Poliția de Frontieră a Republicii Moldova a pus în aplicare o lege adoptată în 2018, care prevede interzicerea ieșirii din Republica Moldova a automobilelor cu numere transnistrene. Drept răspuns, separatiștii de la Tiraspol au anunțat astăzi că din 24 ianuarie curent vor interzice trecerea mașinilor cu numere MD prin așa-zisa frontieră transnistreană spre Ucraina.