Tiraspolul va renunțat la măsura de a interzice din 24 ianuarie tranzitarea regiunii separatiste de automobilele cu numere moldovenești. Conform surselor DESCHIDE.MD de la Tiraspol, acest pas nu a fost consultat cu Moscova, iar partenerii externi au reacționat prompt și au somat așa-zisele autorități să renunțe la această măsură „luată la fierbințeală”.

sssssssssssssssssss„Degeaba se agită Chișinăul, Tiraspolul deja a și renunțat la acest pas din cauza reacției bolnăvicioase a partenerilor externi. Pe 24 și mai departe mașinile cu numere moldovenești vor tranzita liber republica spre Ucraina. O să vedeți această știre în următoarele zile. Va fi liniște”, au declarat sursele de la Tiraspol.

Amintim că Tiraspolul a anunțat astăzi că din data de 24 ianuarie curent interzice automobilelor cu numere de înmatriculare moldovenești să treacă prin așa-zisele puncte de control de pe segmentul transnistrean al frontierei cu Ucraina. Această măsură a fost luată ca răspuns la interdicția impusă de Republica Moldova, potrivit căreia autovehiculele cu numere transnistrene nu pot traversa frontiera moldovenească. Șoferii din Tiraspol sunt obligați să dețină numere neutre pentru a putea intra sau ieși de pe teritoriul R. Moldova. 

„Membrii procesului de negocieri în formatul „5+2” au fost anunțați că în conformitate cu decizia „consiliului de securitate al republicii moldovenești nistrene”, în semn de răspuns din data 24 ianuarie vor fi introduse restricții de traversare a frontierei Transnistriei cu Ucraina, pentru toate tipurile de transport înregistrate în Republica Moldova și conduse de locuitorii care dețin permis de conducere moldovenesc”, se arată în comunicatul autorităților separatiste.