Reprezentanți ai regimului de la Tiraspol, în frunte cu liderul Vadim Krasnoselski, se află acum în localitatea Holercani, raionul Dubăsari, unde au o întrevedere cu președintele moldovean Igor Dodon. Este a doua întâlnire a lui Dodon și Krasnoselski la Holercani, aceasta fiind a șasea întrevedere a celor doi.

Igor Dodon este șeful Administrației Prezidențiale, Nicolae Posturosu, consilierul prezidențial pentru afaceri economice, Elena Gorelova, viceprim-ministrul pentru Reintgrare, Vasilii Șova, secretarul de stat al Ministerului Economiei, Alexandru Sonic,  șef al Biroului pentru Reintegrare, Alin Gvidiani și consilierul vicepremierului pentru Reintegrare, Nicolae Țveatcov.

Anterior, Krasnoselski a declarat că agenda de care este interesată partea transnistreană ține în mare parte de problemele oamenilor simpli.

„Atunci când am creat agenda discuțiile ne-am axat pe probleme de care oamenii se lovesc zi de zi. Ne propunem să le soluționăm și de aceea le-am inclus în agenda subiectelor. Este vorba de problemele bancare, ale telecomunicațiilor, clasarea dosarelor politice, problemele legate de mesajele internaționale, problemele de export, import și altele. Le vom pune în discuție și vom propune variante de soluționare pentru ele. Suntem gata să discutăm și alte subiecte cu care se confruntă partea moldovenească”, a declarat Krasnosleski, potrivit unui comunicat al așa-numitei președinții de la Tiraspol. 

Vicepremierul pentru reintegrare, Vasilii Șova, a declarat pentru IPN că pe ordinea de zi a întâlnirii dintre Dodon și Krasnoselski se va regăsi subiectul conexiunii de telefonie fixă și mobilă, libera circulație a persoanelor oficiale și problema dosarelor penale pe numelor unor funcționari. Vicepremierul nu exclude că vor fi discutate și alte subiecte, cum ar fi situația din Zona de Securitate.

Potrivit lui Vasilii Șova, unele înțelegeri din „Berlin +” au fost în totalitate îndeplinite. Este vorba despre apostilarea diplomelor, asigurarea accesului fermierilor la pământurile lor din raionul Dubăsari, asigurarea condițiilor pentru funcționarea școlilor subordonate Ministerului Educației, instituirea numerelor neutre de înmatriculare a mașinilor din Transnistria.

Vasilii Șova declară că partea moldovenească a făcut cunoștință cu agenda liderului de la Tiraspol privind întrevederea și consideră că prin subiectele enunțate Vadim Krasnoselscki a dat de înțeles că se vor discuta și alte subiecte care sunt în interesul ambelor părți.