Steagul separatist al Transnistriei a fost afișat în cadrul unui eveniment sportiv ce s-a desfășurat la Chișinău în data de 27 octombrie 2019. La eveniment au participat și persoane oficiale, în special consilierul președintelui Igor Dodon în domeniul educației, culturii și cercetării, Corneliu Popovici.

Acesta a venit cu un cuvânt de salut din partea președintelui Igor Dodon și nu s-a arătat deranjat de faptul că pe peretele sălii de sport, pe lângă steagurile Republicii Moldova și a Ucrainei, este afișat și drapelul separatist al Transnistriei.

Ghenadie Nicora, președintele clubului sportiv de Karate „Maestrul” și organizatorul evenimentului a declarat pentru Deschide.MD că steagul separatist a fost arborat la inițiativa sa. Acesta a argumentat că steagul a fost afișat deoarece la eveniment au participat trei cluburi din stânga Nistrului.

Nicora a spus că este pentru prima dată când a afișat drapelul regiunii separatiste la un eveniment sportiv organizat de el.

Întrebat dacă nu este deranjat de faptul că Chișinăul nu recunoaște aceste simboluri, Nicora a spus că el nu are nimic de a face cu politica și că gestul lui vrea să demonstreze o solidaritate sportivă cu karateka din stânga Nistrului.

Corneliu Popovici a transmis un cuvânt de salut din partea președintelui Igor Dodon stând în fața steagului separatist.

Deschide.MD i-a cerut o reacție lui Corneliu Popovici, acesta însă nu a răspuns la telefon, iar mesajul de pe messenger, deși l-a citit, l-a ignorat.

La eveniment a participat și Valentin Vdovicenco, vicepretorul sectorului Râșcani.