Biroul de Reintegrare a emis un c𝐨𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐢𝐮 𝐜𝐮 𝐩𝐫𝐢𝐯𝐢𝐫𝐞 𝐥𝐚 𝐮𝐧𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐞𝐜𝐥𝐚𝐫𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐚𝐥𝐞 𝐥𝐢𝐝𝐞𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐧𝐢𝐬𝐭𝐫𝐞𝐚𝐧 𝐕𝐚𝐝𝐢𝐦 𝐊𝐫𝐚𝐬𝐧𝐨𝐬𝐞𝐥𝐬𝐤𝐢, conform cărora în stânga Nistrului ar fi locuit 150.000 de cetățeni moldoveni și ucraineni, ceilalți fiind cetățeni ai Federației Ruse.

Potrivit I.P. ”Agenția Servicii Publice”, la 31 august 2019, în regiune au fost documentate cu acte de identitate ale Republicii Moldova 332 861 persoane, ceea ce în funcție de estimări constituie între 71% și 95% din totalul populației din stânga Nistrului și din Municipiul Bender.

Săptămâna trecută presa din stânga Nistrului l-a citat pe liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski care a prezentat date false privind numărul de cetățeni care domiciliază in regiunea transnistreană.

Biroul politici de reintegrare a venit cu informații oficiale în scopul combaterii dezinformării.

Amintim că liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski și pretinsul ministru de externe, Vitali Ignatiev, s-au întâlnit la Moscova cu prim-vicepreședintele Comisiei pentru afaceri cu statele CSI, Integrare Eurasiatică și Relații cu Compatrioții, Konstantin Zatulin cu care au discutat în special oferirea cetățeniei ruse locuitorilor din regiunea transnistreană.

Krasnoselski i-a vorbit lui Zatulin despre faptul că în regiunea transnistreană ar locui 220 de mii de cetățeni ruși, iar alți 150 de mii au motive și dorința de a obține cetățenia rusească.  Dar nu pot să o obțină din cauza că au fost nevoiți să-și facă cetățenia Republicii Moldova sau a Ucrainei. Una dintre sarcinile prioritare este găsirea soluției la această problemă.