Pretinsul diplomat transnistrean, Leonid Manakov a avut cu liderul separatist Vadim Kranoselski o discuție pe marginea vizitei sale la Geneva unde a participat la Consiliul pentru Drepturile Omului ONU. Manakov i-a spus șefului său că în cadrul ședinței Consiliului pentru Drepturile Omului ONU de la Geneva a împărțit broșuri cu titlul „Țara libertății”. Această broșură conține o selecție de opinii ale experților internaționali despre Transnistria.

Manakov că a spus că există tot mai mulți oameni care vor să cunoască despre Transnistria.

Amintim că pretinsul diplomat din regiunea separatistă Transnistria, Leonid Manakov, a participat la cea de-a 42-a sesiune a Consiliului pentru Drepturile Omului la Organizația Națiunilor Unite din Geneva în calitate de delegat la ”Consiliul Internaţional al Compatrioţilor Ruşi”

În discursul său, Manakov a îndemnat comunitatea internațională să dezvolte colaborarea cu Transnistria. 

„Transnistria este pregătită să stabilească relații interstatale, contacte socio-economice, culturale și umanitare cu întreaga lume. Sunt convins că în anul 2019 nu trebuie să existe bariere în calea acestui deizderat”, a remarcat pretinsul diplomat.

Manakov a vorbit și despre faptul că în septembrie a acestui anm, Transnistria a sărbătorit 29 de ani de la pretinsa „independență” și 13 ani de la aniversarea referendumului neconstituțional și ilegal în care transnistrenii au votat în unei independenței față de Chișinău.  

„În noul mileniu, o țară care există de aproape treizeci de ani ca stat independent nu poate fi lipsită de dreptul legal de a face parte din comunitatea mondială. Suntem ferm convinși că recunoașterea independenței Transnistriei ar trebui să aibă loc cât mai curând posibil și solicităm tuturor celor care îi pasă de soarta păcii și a stabilității în Europa să audă vocea Transnistriei și apelul nostru la o cooperare deschisă și reciproc avantajoasă ”, a declarat pretinsul diplomat.

Totodată ținem să precizăm că CEDO emite periodic decizii care vizează încălcarea drepturilor omului în Transnistria.