Diplomați din 13 state au vizitat astăzi orașul Tighina unde au participat la Ziua Europei în Transnistria. Printre invitați a fost și Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță. Pe lângă diplomatul român, la sărbătoare au participat diplomați din Suedia, Marea Britanie, Cehia, Olanda, Austria, Ungaria, Germania, Franța, Italia, Lituania, Irlanda și Polonia, dar și șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko.

De menționat că atât site-ul așa-numitelor externe de la Tiraspol, cât și cel al pretinsului lider, nu au informat despre eveniment ca fiind „Ziua Europei”, ci ca un eveniment cultural cu genericul „Pacea în numele viitorului”.

Vizita acestor diplomați s-a produs în ziua în care regiunea transnistreană a fost vizitată de vicepremierul rus Dmitry Kozak. Menționăm că pretinsul ministru de externe de la Tiraspol, Vitali Ignatiev, nu s-a întâlnit cu Kozak.

Fiecare ambasadă a creat un stand în locul unde se desfășoară evenimentul - cetatea Tighina. La aceste standuri au fost prezentate programele culturale, educaționale și proiecte pe care le oferă fiecare stat european în parte. Un interes deosebit pentru aceste programe l-au manifestat tinerii din regiunea transnistreană.