Fracțiunea Edinaia Rossia nu a discutat simplificarea procedurii de oferire a pașapoartelor rusești locuitorilor din regiunea transnistreană. Această chestiune ține de competența președintelui Federației Ruse, a declarat pentru RIA vice-spicherul Dumei de Stat din parte Edinaia Rossia, Piotr Tolstoi.

Această afirmație îl contrazice pe un alt deputat al fracțiunii rusești, Aleksandr Iaroșciuk, care a declarat că transnistrenii vor primi cetățenie rusească prin procedură simplificată după modelul republicilor separatiste Lugansk și Donețk din estul Ucrainei.

Potrivit reprezentantului Dumei de Stat, citat de presa rusă, „guvernul rus înțelege problematica tuturor republicilor nerecunoscute, inclusiv DNR, LNR și Transnistria, precum și a cetățenilor Rusiei în aceste regiuni”.

Despre aceasta a anunțat deputatul rus din partea partidului „Edinaya Rossia”, Aleksandr Iaroșciuk, în cadrul unui interviu pentru o televiziune din regiunea transnistreană. Potrivit reprezentantului Dumei de Stat, citat de presa rusă, „guvernul rus înțelege problematica tuturor republicilor nerecunoscute, inclusiv DNR, LNR și Transnistria, precum și a cetățenilor Rusiei în aceste regiuni”, a declarat Iaroșciuk.