Separatistul Vladimir Antiufeev, fostul ministru al securității transnistrene, este descris în memoriile unui activist pro-rus ca fiind un om mârșav și un torționar terminat. Acesta și-a pus propriii oameni în conducerea așa-numitelor structuri de forță din republica separatistă Donețk și a stat în spatele răspândirii unor minciuni privind pregătirea unor atacuri chimice.

Propagandistul rus Roman Manekin a publicat niște memorii despre modul în care funcționează așa-numita Republică Populară Donețk. În acestea se regăsește portretul fostului „ministru al securității” din Transnistria, Vladimir Antiufeev. Acesta este descris ca fiind un om mârșav și un torționar terminat.

„Transnistrenii.

Transnistrenii au venit în Donbas împreună cu Antiufeev - un activist care s-a îmbogățit din furturi în timpul războiului moldo-transnistrean. Au sosit într-o coloană de vehicule, care urmau să fie repartizate structurilor de forță din DNR. Antiufeev s-a autonumit șef al „forțelor” transnistrene și și-a pus propriii oameni la conducerea procuraturii, ministerului afacerilor interne și al securității.

Oamenii din Donețk s-au expus despre Antiufeev ca despre un torționar terminat și un mârșav. Nu-l cunosc din prima ipostază, însă, în ceea ce privește a doua, el și-a manifestat-o în societate, impunându-l pe Strelkov care s-a întors din Slaviansk să declare la TV (el stând în spatele acestuia) că ucrainenii pregătesc un atac chimic asupra Donețkului, ceea ce a fost nu doar o minciună evidentă, ci o minciună care poate fi ușor denunțată”     

Propagandistul rus, politologul și fondatorul site-ului care promovează separatismul „Russkaia vesna”, Roman Manekin, a scris și despre cazacii rackeți și ucigași.

„Personal, nu am avut treabă cu cazacii. Dar în cele două aresturi, în închisoare, am întâlnit oameni care au suferit pe urma cazacilor. În primul caz era vorba despre directorul adjunct al unei rețele de farmacii, căreia cazacii i-au impus taxe. Potrivit întemnițatului, acesta a fost ținut după gratii, deoarece erau căutate probe despre racket. În al doilea caz, am stat cu un băiat tânăr, un transportator. Cazacii i-au ucis în mod sadic socrul în anul 2014, acela avea câteva tarabe cu carne în piețele din Donețk”, scrie Roman Manekin.