Vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, a avut luni, 1 aprilie, o întâlnire cu reprezentantul special al Federației Ruse pe problema transnistreană, Serghei Gubarev abordând cu acesta trei chestiuni principiale. Este vorba despre problema satului Varnița, pe care Tiraspolul l-a declarat ca fiind ocupat temporar de Chișinău, problema depozitului de muniții de la Cobasna, în cazul căruia nu există niciun progres și accesul la informații în cazul incidentului de la Uzina Metalurgică din Râbnița.

„Ieri, am avut prima întrevedere din acest an cu reprezentantul special al Federației Ruse, din formatul 5+2, pe problema conflictului transnistrean, domnul Serghei Gubarev”, a scris Cristina Lesnic.

Chișinăul i-a reamintit lui Gubarev despre câteva tematici sensibile ce necesită a fi discutate și rezolvate. Este vorba despre depășirea situației problematice privind localitatea Varnița din raionul Anenii Noi, necesitatea unor acțiuni concrete în contextul depozitului de muniții din Cobasna, informarea corectă și accesul la informații prompte în cazul incidentelor de la Uzina Metalurgică.

Totodată, Lesnic l-a invitat pe Serghei Gubarev să viziteze împreună satul Varnița, invitație acceptată pentru data de 3 aprilie. Scopul acestei vizite este să se familiarizeze la fața locului despre situația locuitorilor.