Pretinsul minister al securității de stat din Transnistria (fostul KGB) recomandă cetățenilor din stânga Nistrului să-și sporească vigilența în ziua de duminică, 24 februarie, din cauza provocărilor ce pot apărea în contextul alegerilor parlamentare din Republica Moldova.

Așa-zisul minister al securității de stat din regiunea separatistă a atenționat, într-o notă informativă publicată pe site-ul lor, despre perturbări a ordinii publice în regiune. Pretinsa instituție solicită locuitorilor regiunii transnistrene să ia în calcul această informație atunci cânt vor dori să treacă pe teritoriul controlat de autoritățile constituționale.

„Solicităm cetățenilor transnistreni să ia în considerare aceste informații atunci când vor trece frontiera de stat și să evite pe teritoriul Republicii Moldova situațiile de conflict, să ignore provocările și ia măsurile de precauție”, se menționează în adresarea celor de la securitatea transnistreană.

În cazul provocărilor, instituția îi îndeamnă pe locuitorii regiunii transnistrene să raporteze ministerului de securitate și informații, ori structurilor de forță din regiune.