Procuratura a inițiat un dosar penal pe faptul reținerii de către grănicerii transnistreni la intrarea în orașul Tighina a președintelui și secretarului unei secții de votare din raionul Anenii Noi. Pretinșii grăniceri au reținut persoanele timp de trei ore și au verificate conținutul laptopurilor oferite de către Comisia Electorală Centrală.

Informația privind deschiderea unui dosar penal a fost confirmată pentru Publika TV de către Gheorghe Cavcaliuc, șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei, dar și membru al Comisiei Unificate de Control.

Membrii secției de votare și șoferul reținuți se întorceau în satul lor de baștină Chircăiești, unde se află secția de votare. Traseul prin satul Varnița și orașul Tighina a fost ales pentru a scurta drumul spre sat.

Amintim că ă reținerea membrelor comisiei electorale a coincis cu ședința Comisiei Unificate de Control în care delegația moldovenească a prezentat o declarație ca partea transnitreană să nu creeze impedimente la alegerile din 24 februarie. Grav este faptul că delegația moldovenească la Comisia Unificată de Control a solicitat ieșirea observatorilor militari și comandamentul militar din municipiul Tighina pentru a documenta incidentul însă partea transnistreană nu a permis acestora să de deplaseze.