Președintele Republicii Moldova Igor Dodon spune că două mandate în parlament pentru populația din stânga Nistrului nu sunt suficiente și promite că următorul Legislativ va repara această „eroare”.

Declarații în acest sens Dodon a făcut într-un interviu pentru DnesterTV.

„Două mandate pentru populația din regiunea transnistreană sunt foarte puține. Acest lucru a fost stabilit de către actuala majoritate parlamentară și este clar de ce, le este frică de cei din Transnistria, deoarece ei nu vor susține integrarea europeană. Sunt sigur că în următorul Parlament, cu o nouă majoritate parlamentară, noi vom modifica această prevedere”, a spus Igor Dodon.

În același timp, Igor Dodon a îndemnat populația din stânga Nistrului să fie foarte activi și să se prezinte la urnele de vot la 24 februarie. Șeful statului a amintit despre faptul că datorită prezenței masive la vot a celor din regiunea transnistreană în 2016 l-au ajutat să câștige alegerile.

Dodon a mai adăugat că i-a propus liderului separatist de la Tiraspol Vadim Krasnoselski să vină la Chișinău, unde să susțină conferințe de presă sau să comunice cu presa.