Încearcă să victimizeze agresorul. Liderul separatiștilor transnistreni, Vadim Krasnoselski, a declarat că pretinsele ”atentate” de la Tiraspol, care ar fi fost organizate de Serviciul de Securitate al Ucrainei, ar fi avut scopul de a discredita Federația Rusă și pacificatorii săi din regiune. 

Declarațiile au fost făcute de Krasnoselski după întâlnirea cu reprezentantul permanent al Rusiei la OSCE, Alexandr Lukașevici, și ambasadorul special al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Vitali Triapițîn.

Două acte teroriste, pe care le cunoaștem și care nu s-au întâmplat, au fost îndreptate împotriva discreditării Federației Ruse și a misiunii de menținere a păcii a Federației Ruse. Chiar dacă nu ar fi acuzat Rusia direct de organizarea acestor atacuri teroriste, acuzarea forțelor de menținere a păcii rusești de inacțiune, de a nu fi în măsură să asigure pacea și viața oamenilor, mai ales a unei misiuni atât de importante ca OSCE, ar fi fost deja un fapt” a declarat Krasnoselski.

La începutul lunii martie, așa-zisul minister al securității de la Tiraspol a afirmat că Vadim Krasnoselski și alți lideri din stânga Nistrului ar fi fost ținta unui presupus atentat terorist organizat de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU). Mai multe persoane au fost reținute și dau deja declarații.

Drept reacție, SBU a declarat că acuzațiile Tiraspolului trebuie considerate exclusiv ca o provocare orchestrată de Kremlin.
 
 
Seara, televiziunea afiliată separatiștilor de la Tiraspol a prezentat un film ”documentar” privind modul în care SBU ar fi pregătit și coordonat ”atentatul”.
 
Ulterior, liderul separatiștilor de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a ieșit cu o adresare în care a declarat că așa zisele autorități de la Tiraspol se vor adresa la membrii Consiliului de Securitate al ONU cu o declarație prin care va cere organismului internațional să protejeze securitatea regiunii.
 
 
Mai târziu, separatiștii transnistreni au declarat că au mai dejucat un ”atentat”, ținta căruia ar fi fost sediul OSCE de la Tiraspol.