Sirenele alertelor aeriene au sunat din radiouri în regiunea transnistreană, provocând panică în rândul populației. Asta după ce posturile ruse de radio Chanson și Dorojnoe au fost obiectul unui atac cibernetic. 

Astfel de alerte aeriene au sunat, concomitent, și în radiourile din mai multe regiuni din Rusia. Ministerul Situațiilor Excepționale de la Moscova a declarat că alertele sunt false și au survenit după ce hackeri au spart posturile de radio în cauză. 

Iar așa zisele autorități de la Tiraspol au cerut localnicilor să nu intre în panică și să păstreze calmul.

Astăzi a avut loc o implicare nesancționată în emisiile unor posturi de radio transnistrene, retransmise pe teritoriul Transnistriei, cu anunțul precum că a fost declanșată alerta aeriană și îndemnul către populație de a se adăposti. Acest anunț este o minciună. Ministerul de Interne nu a pornit sistemul de alertă aeriană. Rugăm să vă păstrați calmul și să vă informați doar din sursele oficiale” a declarat un reprezentant al ala zisului minister de interne de la Tiraspol.

Menționăm că populația din regiunea separatistă este expusă propagandei ruse prin intermediul posturilor radio și TV rusești, care sunt retransmise în zonă. La radiouri sunt emise în continuu programe patriotice rusești, mesaje în susținerea invaziei din Ucraina și falsuri despre autoritățile de la Kiev.