Separatiștii transnistreni ademenește localnicii din regiune să participe la cantonamentul contingentului de ”pacificatori”, care se va începe pe 1 martie și va dura trei luni. Potrivit presei din stânga Nistrului, aceștia sunt ademeniți de așa zisul minister transnistrean al apărării cu bani, îmbrăcăminte, cazare și masă.

Aceștia vor fi plătiți lunar cu 2800 de ruble transnistrene, adică aproximativ 3000 de lei. La tabăra de antrenament pot participa bărbații cu vârsta de până la 55 de ani, apți pentru serviciul militar.

Doritorii trebuie să depună o cerere la comisarul militar de la locul de reședință înainte de 28 februarie și să se supună unui control medical.

Misiunea de pacificare din Zona de Securitate este formată din militari ruși și moldoveni și paramilitari transnistreni. Aceasta a fost constituită după semnarea, la 21 iulie 1992, de către președintele de atunci al Rusiei Boris Elțin și omologul său Mircea Snegur a Acordului privind principiile reglementării pașnice a conflictului armat din Transnistria