Generalul-colonel Serghei Kuzlov a fost înlăturat din funcţia de comandant al trupelor Districtului Militar de Vest, care a reuşit să rămână în această poziţie doar aproximativ o lună, arată Guvernul Ucrainei pe site-ul oficial. În prezent, Districtul Militar de Vest al Federaţiei Ruse este condus de generalul-locotenent Evgheni Nikiforov, transmite Monitorul Apărării.

Înainte de această numire, el a deţinut funcţia de şef al Statului Major şi prim-adjunct al comandantului Districtului Militar Estic. În prezent, generalul Nikiforov şi-a luat funcţia în primire şi se află la postul de comandă al grupului de trupe "Vest" din Bochuchar, regiunea Voronej.

Formal, schimbarea generalului Kuzlov a avut loc din cauza eşuării ofensivei pe direcţia Liman, dar este şi rezultatul luptelor interne de la Kremlin, o persoană susţinută de Şoigu-Gerasimov este înlocuită de una a grupului Surovkin-Prigozhin, se mai arată în comunicarea oficială a Ucrainei.

Generalul-colonel Evgeni Nikiforov are 52 de ani şi a absolvit Şcoala de ofiţeri de artilerie din Kolomensk, în 1991.

După absolvirea Academiei Militare, în 2012, a ajuns comandantul Armatei a 20-a de Gardă, în 2016, iar în 2017 comandantul Armatei 58 Întrunite din Districtul Militar de Sud.

De menționat că militarii Grupului Operativ al Trupelor Ruse, staționat ilegal în regiunea transnistreană, este subordonată anume Districtului Militar de Vest.