Grupul Operațiv al Trupelor Ruse (GOTR) din regiunea transnistreană a desfășurat exerciții militare de anihilare a teroriștilor, anunță Ministerul rus al Apărării. Potrivit scenariului de pregătire militară, teroriștii ar fi pătruns în clubul ofițerilor de granizoană pentru a mina sala de concerte.

Militarii de gardă au raportat despre aflarea pe teritoriul obiectivului militar a persoanelor străine. Alertată de sirene, subdiviziunea antitero s-a deplasat în regim de urgență în raionul indicat. Militarii GOTR au descoperit o formațiune armată ilegală, i-au blocat și nimicit pe presupușii teroriști folosind armele și lansatoare de grenade de mână antitanc, precum și mașini blindate.

În cadrul antrenamentului a fost elaborată modalitatea de căutare și identificare a obiectelor suspicioase, în rezultatul căreia a fost depistat un dispozitiv exploziv improvizat. Sudiviziunea antiteror a evacuat personalul civil și a izolat zona de risc, ulterior, geniștii au efectuat lucrări de dezamorsare a dispozitivului exploziv.

Ministerul rus al Apărării precizează că „exercițiul de contracare a terorismului este o acțiune planificată, desfășurată în conformitate cu prevederile planului de activitate privind pregătirea militară a trupelor din Districtul Militar de Vest”.