Comisia Unificată de Control s-a întrunit astăzi într-o nouă ședință la Bender. În cadrul acesteia, funcționarea în continuare a posturilor structurilor de forță transnistrene, instalate ilegal în perimetrul de responsabilitate a Forțelor Mixte de Menținere a Păcii, a fost reconfirmată de observatorii militari și reflectată în raportul Comandamentului Militar Întrunit pentru perioada 26 octombrie – 1 noiembrie 2022, se arată într-un comunicat al Biroului Politici de Reintegrare.

Pe durata ședinței au fost purtate discuții asupra prezenței acestor posturi care reprezintă un factor de destabilizare în Zona de Securitate.

Delegația Republicii Moldova a insistat pe eliminarea tuturor posturilor ilegale și retragerea personalului înarmat, instalat abuziv de structurile subordonate Tiraspolului.

Potrivit reprezentanților BPR, poziția distructivă a reprezentanților regiunii transnistrene nu a permis nici de această dată atingerea consensului: „Ședința s-a încheiat fără o decizie expres formulată, iar membrii Comisiei se vor reuni săptămâna viitoare”.