Așa zișii deputați ai Sovietului Suprem de la Tiraspol au trimis o scrisoare către Consiliul Federației și Duma de Stat a Rusiei, în care vorbesc despre situația dificilă în care se află regiunea separatistă din cauza micșorării livrărilor de gaze naturale. 

Sovietul Suprem a adresat un apel Consiliului Federației și Dumei de Stat a Rusiei cu privire la situația din republică, a informat despre introducerea unei stări de urgență în economie, a atras atenția asupra posibilelor consecințe negative asupra economiei și bugetului republicii” a declarat Alexandr Korșunov, așa zisul președintea al Sovietului Suprem de la Tiraspol.

Așa zișii deputați transnistreni și-au exprimat speranța că, cu ajutorul colegilor ruși, vor putea găsi o formulă care va duce la stabilizarea situației în regiunea separatistă.

Ieri, liderul separatiștilor de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a convocat ședința ”Consiliul de securitate”, la care s-a pus în discuție situația din domeniul energetic din regiune. În această ordine de idei, Tiraspolul a dispus introducerea stării de urgență în economie pe întreg teritoriu al regiunii.

Deschide și: Rusia lasă regiunea transnistreană fără gaze naturale. Separatiștii de la Tiraspol au decretat stare de urgență în economie

În context, separatiștii proruși au anunțat că centrala de la Cuciurgan nu va putea să livreze întregul volum de energie electrică pentru malul drept al Nistrului.

Deschide și: Criză energetică // Centrala de la Cuciurgan ar putea livra mai puțină electricitate malului drept al Nistrului din cauza deficitului de gaz

Anterior, concernul rus Gazprom ar fi anunțat regiunea transnistreană despre micșorarea, cu 40%, a volumului de gaze naturale livrate regiunii pentru luna noiembrie.

Deschide și: Transnistrenii se plâng că rușii îi lasă fără gaze naturale

Din această cauză, liderul separatiștilor de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a declarat că centrala de la Cuciurgan va micșora de la 70% la 27% volumul de energie livrată către malul drept al Nistrului începând cu ziua de luni. 

Deschide și: Separatiștii taie lumina! De luni, Tiraspolul va livra doar 27% din consumul de curent contractat de Chișinău