Așa zisul Soviet Suprem de la Tiraspol a declarat stare de urgență în economie în regiunea separatistă pentru următoarele 11 zile. Decizia a fost luată la propunerea liderului transnistrean, Vadim Krasnoselski.

Măsurile care vor fi luate în următoarele 11 zile în regiunea transnistreană:

- Asigurarea redistribuirii gazelor între consumatorii industriali și casnici pentru asigurarea populației cu gaz și căldură;

- Centrala de la Cuciurgan va livra prioritar energie electrică și termică pentru regiunea transnistreană, iar exportul de energie electrică va fi limitat.

- se vor lua măsuri pentru eliminarea consecințelor lipsei de gaze naturale.

Ieri, liderul separatiștilor de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a convocat ședința ”Consiliul de securitate”, la care s-a pus în discuție situația din domeniul energetic din regiune. În această ordine de idei, Tiraspolul a dispus introducerea stării de urgență în economie pe întreg teritoriu al regiunii.

Deschide și: Rusia lasă regiunea transnistreană fără gaze naturale. Separatiștii de la Tiraspol au decretat stare de urgență în economie

În context, separatiștii proruși au anunțat că centrala de la Cuciurgan nu va putea să livreze întregul volum de energie electrică pentru malul drept al Nistrului.

Deschide și: Criză energetică // Centrala de la Cuciurgan ar putea livra mai puțină electricitate malului drept al Nistrului din cauza deficitului de gaz

Anterior, concernul rus Gazprom ar fi anunțat regiunea transnistreană despre micșorarea, cu 40%, a volumului de gaze naturale livrate regiunii pentru luna noiembrie.

Deschide și: Transnistrenii se plâng că rușii îi lasă fără gaze naturale