Rusia încearcă să bage Transnistria în războiul împotriva Ucrainei și crează provocări pentru a face Kievul să riposteze. Declarația a fost făcută de liderul ucrainean, Volodimir Zelenski, în cadrul unei videoconferințe din cadrul celei de-a 26-a ediție a Annual Economist Government Roundtable.

Există provocări dinspre Transnistria, Rusia face asta special pentru ca și acolo să izbucnească războiul. Noi putem să vă spunem doar un lucru: suntem gata de orice scenariu” a declarat Zelenski.

Acesta a menționat și că de pe teritoriul Belarusului au fost lansate deja sute de rachete asupra Ucrainei, însă înțelege că nu poporul belarus este vinovat de asta. El a remarcat însă că Ucraina este pregătită să dea o ripostă adecvată în cazul în care va fi nevoie.

Declarațiile lui Zelenski cu privire la Transnistria vin la scurt timp după un interviu al așa zisului lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, în care acesta a dat asigurări, din nou, că regiunea separatistă nu intenționează să atace pe nimeni.

Nouă totul ne este clar, dacă Transnistria va lovi, va deveni imediat o țintă a Ucrainei. Noi asta înțelegem prea bine și poporul nostru nu-și dorește acest lucru” a declarat Krasnoselski.

Anterior, liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski a avertizat că, în cazul în care Transnistria va ataca Ucraina, armata sa va da o lovitură puternică și rapidă.