Ocupanții ruși încearcă, dar nu pot restabili funcționarea aerodromului de la Tiraspol, pentru că acolo a fost furat totul. După cum relatează Alexander Kovalenko, un expert al grupului „Rezistența la informații”, restabilirea performanței unui număr de eșantioane de echipamente s-a dovedit a fi imposibilă din cauza lipsei de piese de schimb, de exemplu, pentru vehicule, scrie Unian.

În același timp, conform părții transnistrene, sunt disponibile toate piesele de schimb necesare.

Sursa citată reamintește că între zilele de 25 și 26 aprilie au avut loc explozii în clădirea „Ministerul Securității de Stat al PMR” din Tiraspol, într-o unitate militară din satul Parcani, iar turnul centrului de radio și televiziune Mayak a fost de asemenea aruncat în aer.

Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei a numit aceste incidente o provocare organizată de serviciile speciale ruse.

Potrivit secretarului Consiliului de Securitate și Apărare Națională al Ucrainei, Alexei Danilov, Moldova ar putea deveni una dintre cele două țări pe care Rusia intenționează să le cucerească în viitor. Iar Ministerul Apărării al Ucrainei presupune că Rusia este capabilă să folosească Transnistria conform scenariului belarus.

Președintele Vladimir Zelenski crede că este posibil un atac din Transnistria. Dar Ucraina nu se teme de un atac, pentru că din 15.000 de soldați din regiunea transnistreană, doar 3.000 sunt capabili să lupte. Cu toate acestea, controlul la granița cu Transnistria a fost totuși întărit.