UPDATE // 09:50 // Așa-zisul „minister de interne” de la Tiraspol vine cu informații suplimentare privind explozia în satul Maiak. Potrivit datelor prezentate, prima explozie a avut loc la ora 06:40, iar cea de-a doua – 07:05.

Teritoriul unde sunt amplasate cele două turnuri a fost încercuit de către așa-zișii miliționeri. La fața locului activează un grup de geniști.

Două turnuri de comunicare din localitatea Maiak, raionul Grigoriopol din regiunea transnistreană au explodat în această dimineață. Potrivit presei din regiune, victime nu au fost raportate.

De menționat că luni, 25 aprilie, sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol (MGB) a fost atacat cu lansatoare de grenade. Un obuz a fost găsit în apropierea clădirii. Ferestrele și ușile sediului MGB au fost sparte, la fel și ferestrele unor clădiri din apropiere. 

Detalii: UPDATE // (FOTO) Ministerul de interne din stânga Nistrului confirmă exploziile de la sediul MGB-ului

Biroul Politici de Reintegrare susține că obiectivul urmărit de incident ține de crearea pretextelor pentru tensionarea situației de securitate în regiunea transnistreană, ne-controlată de autoritățile constituționale. 

Detalii: Provocare la Tiraspol // Chișinăul susține că scopul exploziilor la MGB-ul separatist este tensionarea situației de securitate

Detalii: FOTO // Ce tip de lansator de grenade ar fi fost folosit pentru atacarea sediului MGB-ului de la Tiraspol

Știre în curs de actualizare!